FAQ

Frågor & svar

VAD HAR NI FÖR TELEFONTIDER?
Tisdag till lördag 14.30-17.30. Övriga tider hänvisar vi till hello@vinotek1.se eller onlinebokning via vår hemsida.
SÅ VAD ÄR VINOTEKET FÖR TYP AV STÄLLE EGENTLIGEN?
Ett skönt litet hak med nära 300 olika sorters vin, en medelhavsinspirerad meny med smårätter, nio rejäla pizzor, fyra-fem varmrätter och några söta desserter. Släng med en kall öl, nån GinTonic mixat med bra bakgrundsmusik och avsluta kvällen med en välkyld amaro så är livet hos oss ganska gott.
HUR MÅNGA VINER SERVERAR NI PÅ GLAS?
Vi jobbar varje öppetkväll med champagne, cava, prosecco, fem vita och fem röda som vi ändrar nästan dagligen på vår griffeltavla. Sen har vi flera olika vinflights vilket innebär att vi öppnar fler flaskor som också går att få på glas. Om du är ute efter något speciellt är det bara att fråga så skall vi se vad vi kan lösa.
HAR NI ALLTID EN SOMMELIER PÅ PLATS?
Ja. Vi har tre heltidsanställda och tre extra anställda sommelierer som hoppar in kontinuerligt i service.
ANORDNAR NI VINPROVNINGAR?
Vi har varje öppetdag fyra olika vin-flights som gästen kan välja emellan, tre halvglas i prisnivå 200-250 kr. OM en speciell provning i kombination med en middag önskas kontakta oss via mail så syr vi ihop något efter era önskemål och budget.
HUR STORA SÄLLSKAP TAR NI EMOT?
Övre gränsen går vid sexton personer. Vi har ett familjebord som tar 9-16 personer med möjlighet till två sittningar varje öppetkväll. Middagen serveras i familjestil så stämningen brukar bli både avslappnad och gemytlig. I övrigt har vi i nuläget två bord som tar 8 personer och en soffgrupp för 6p i övrigt är det bara bord för två till fyra personer i resten av lokalen.
KAN STORA GRUPPER BETALA EN OCH EN?
Att knyta upp en personal i 20 min för att alla skall köa för att betala sin del av middagen en och en är i längden helt ohållbart för vår serviceupplevelse till alla andra gäster som befinner sig i lokalen. Bord ska plockas av, nya gäster vill också välkomnas till ett dukat bord och mat skall serveras medan den är varm. Vi godtar därför faktura eller att man delar upp sin nota på max tre betalkort.
OERHÖRT LÄCKRA TAPETER I BAREN, VEM HAR DESIGNAT DEM?
Vår alldeles egna illustratör och eviga bollplank Helene Boman Bengtsson. En kreativ talangfull själ med öga för detaljer som bland annat driver firman Charlies Inredningsänglar tillsammans med sin lika fantastiska kollega Lotta Paola Ryn som hjälpt många företag och restauranger med sin profil och inredning.
BEHÖVER MAN BOKA BORD ELLER GLIDER MAN BARA FÖRBI?
Alltid bra att boka så man är säker. Trycket på helgerna är hårt och ibland kan det vara fullbokat några veckor i förväg. Vi har några drop in platser och är man lättsam och enkel som person kan man slå sig ner och äta i baren. Titta gärna förbi på ett glas!
VILKA BETALMEDEL FUNGERAR HOS ER?
Amex, Visa & Mastercard. Faktura om vi kommit överens om det via mail innan.
SÄLJER NI PRESENTKORT?
Ja! Ännu så länge över disk i väntan på att en av våra samarbetspartners tar fram en digital lösning. Giltighetstid 365 dagar från inköpstillfället. Belopp från 500 kr och uppåt.
HAR NI NÅGON ÅLDERSGRÄNS?
Rekommenderad ålder är minst 5 år och givetvis under uppsikt av förälder. Vi springer runt med rykande heta stekpannor, tunga vinflaskor och tjocka ekplankor med charkuterier, då vill man inte hux flux bli inblandad i en olycka med barn som springer omkring obevakade. Vi är en vinbar så vår målgrupp är vuxen och det är begränsat med plats för barnvagnar i en trång lokal.
VÅR KOMPIS FYLLER ÅR, FÅR MAN SMÄLLA AV EN CONFETTIBOMB?
Ja, hemma hos dig. Vill du göra det hos oss kostar det 500 kronor i städavgift.
FÅR MAN HA HUNDEN MED SIG?
Ja. I vår entréplan har man som gäst möjlighet att ta med sig sin hund.
HAR NI NÅGON KLÄDKOD?
Nej, vi är varken modepoliser eller en country club så vi hoppas verkligen du kommer i kläder du känner dig bekväm i.
HUR HAR NI ÖPPET?
Tisdag till Lördag från 16.30. Hur länge vi har öppet varierar utefter antalet gäster som är ute aktuell kväll men vi stänger normalt veckodagar vid 23.00 och helger runt midnatt.
SLUTLIGEN, VEM HAR TAGIT DE FINA FOTOGRAFIERNA HÄR PÅ SIDAN?
Vill man ha magiska fotografier från någon som kan sin sak så vänder man sig till vår vän fotograf Andreas Lundberg. Västerås-sonen som tack vare sin talang, kunskap och ödmjukhet idag har hela världen som sitt arbetsfält. Han mixar uppdrag med hög profil i mode och reklamvärlden med egna fotoutställningar. Ni hittar fler av hans läckra bilder på andreaslundberg.com.